Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα - Κέρδη για τις Big Tech

11/11/2021, 23:12
Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα - Κέρδη για τις Big Tech

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να βρουν κατεύθυνση μετά το χθεσινό sell off που πυροδότησε η κατακόρυφη άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 44%, στις 35.921,23 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,06%, στις 4.649,36 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,52%, στις 15.704,30 μονάδες.

Οι Big Tech, οι μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου έκλεισαν με κέρδη, δεδομένου ότι εξέλιπαν οι πιέσεις που είχαν δεχθεί χθες εξ αιτίας της ανοδικής πορείας των αποδόσεων των ομολόγων. Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με άνοδο πάνω από 3%, και η AMD είχε άνοδο πάνω από 4%.

Κέρδη σημείωσαν και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η μητρική της Facebook, Meta και η μητρική της Google, Alphabet.

Η μετοχή της Disney έκλεισε με απώλειες 7%, αφού διατήρησε μια σταθερά πτωτική πορεία σε ολόκληρη τη συνεδρίαση, φανερά επηρεασμένη από τα μάλλον απογοητευτικά αποτέλέσματα τριμήνου, τόσο σε ό,τι αφορά τα έσοδα όσο και τα κέρδη. Υστέρηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου παρουσίασε και ο αριθμός των συνδρομητών στην πλατφόρμα Disney+.