Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες

06/12/2021, 12:19
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι μετοχές των ευρωπαϊκών αγορών ύστερα από τις σημαντικές απώλειες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας όταν οι φόβοι για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον και την αμερικανική νομισματική πολιτική επηρέασαν το κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 1 δολάριο το βαρέλι αφού η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές για το αργό που πωλείται στην Ασία και τις ΗΠΑ.

Σε μια εξέλιξη που βοήθησε να περιοριστούν οι ανησυχίες για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, αξιωματούχος του τομέα υγείας στη Νότια Αφρική δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι η παραλλαγή αυτή προκαλεί ήπιες μολύνσεις ενώ ο Άνθονι Φάουτσι, ο επικεφαλής Αμερικανός αξιωματούχος για τις μολυσματικές ασθένειες, δήλωσε στο CNN ότι οι πρώτες «ενδείξεις» που έρχονται από τη Νότια Αφρική όσον αφορά τη σοβαρότητα της κατάστασης όσων νόσησαν αφού μολύνθηκαν από την Όμικρον είναι «λιγάκι ενθαρρυντικές».

Στις 12.00 η ώρα Ελλάδος στην βρετανική χρηματιστηριακή αγορά ο FTSE 100 ενισχύονταν κατά 0,63% στις 7.166 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC40 κινούνταν υψηλότερα κατά 0,32% στις 6.787 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε κέρδη της τάξης του 0,13% στις 15.188 μονάδες.

Ανοδο της τάξης του 0,55% σημειώνει ο γενικός δείκτης στο Μιλάνο και 0,66% στη Μαδρίτη.

Υψηλότερα κατά 0,27% κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.