Νέα Υόρκη: Πτώση του S&P για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση λόγω των αποδόσεων στα ομόλογα

10/01/2022, 16:54
Νέα Υόρκη: Πτώση του S&P για πέμπτη κατά σειρά συνεδρίαση λόγω των αποδόσεων στα ομόλογα

Με πτώση κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι αποδόσεις στα ομόλογα εξακολουθούν να ακολουθούν μια ξέφρενη άνοδο, φθάνοντας στο 1,79%. Στην εξέλιξη αυτή οδήγησαν οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs που μιλούν για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στη φετινή χρονιά.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 1,11%, στις 35.829,25 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει πτώση 1,61% στις 4.601,61 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, κατά 2,33% στις 1.596,09 μονάδες,. καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου είναι και οι πιό ευάλωτες στις πιέσεις που δέχονται από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Η μετοχή της Meta, μητρικής εταιρείας της Facebook χάνει 3%. Η Amazon και η μητρική της Google, η Alphabet καταγράφουν πτώση 2%. Οι μετοχές της εταιρείες παραγωγής video - παιχνιδιών Take-Two καταγράφουν απώλειες πάνω από 11% μετά την ανακοίνωσή της ότι εξαγοράζει την Zynga, εταιρεία που παράγει παιχνίδια on-line.