Συνεχίζουν ανοδικά οι αγορές στην Ευρώπη

17/01/2022, 13:59
Συνεχίζουν ανοδικά οι αγορές στην Ευρώπη

Σε νέα υψηλότερα επίπεδα κινούνται σήμερα οι αγορές στην Ευρώπη με μοναδική "παραφωνία" την Credit Suisse που υποχωρεί άνω του 1,7% μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του προέδρου της τράπεζας.

Οι αγορές στην Ευρώπη και την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ από την Κίνα με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Στην Ευρώπη, εν τω μεταξύ, αρνητικός πρωταγωνιστής στο ταμπλό είναι η μετοχή της Credit Suisse ύστερα από την παραίτηση του προέδρου της τράπεζας Antonio Horta - Osorio οποίος ενεπλάκη σε ένα ακόμη σκάνδαλο για παραβίαση των κανόνων καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Η Horta-Osorio είχε επιφορτιστεί με την επίβλεψη της νέας στρατηγικής της τράπεζας μετά από μια σειρά ζητημάτων, όπως η κατάρρευση του αμερικανικού hedge fund Archegos Capital και η κατάρρευση της βρετανικής Greensill Capital.

Στις 2.00 ώρα Ελλάδος ο δείκτης FTSE 100 στην αγορά του Λονδίνου κατέγραφε άνοδο κατά 0,62% στις 7.589 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κινούνταν υψηλότερα κατά 0,60% στις 7.186 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε κέρδη της τάξης του 0,36% στις 15.939 μονάδες.

Ανοδο καταγράφουν την ίδια ώρα και τα χρηματιστήρια σε Μιλάνο και Μαδρίτη κατά 0,45% και 0,58% αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,52% στις 483,65 μονάδες.