Wall Street: Στασιμότητα και νευρικότητα εν όψει Fed - Νέα πτώση για τις Big Tech

07/02/2022, 23:12
Wall Street: Στασιμότητα και νευρικότητα εν όψει Fed - Νέα πτώση για τις Big Tech

Μικτή εικόνα κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέα Υόρκης στο κλείσιμο της Δευτέρας, , καθώς τελικά επεκράτησαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την ανοδική κίνηση  κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, καθώς το επενδυτικό κοινό διακατέχοταν από νευρικότητα, εν όψει των κινήσεων της Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,39 μονάδων στις 35.091,13 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,37% στις 4.483,87 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 14.015,67 μονάδες.

Η αγορά τις επόμενες ημέρες αναμένει και νέα αποτελέσματα εισηγμένων εταιρειών, μεταξύ των οποίων είναι η Walt Disney και η Twitter.

Η πτώση στον Nasdaq οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό και στην πτώση κατά 4%, περίπου, που συνεχίζει να παρουσιάζει η μετοχή της Meta Platforms, της μητρικής εταιρείας του Facebook, η οποία ανακοίνωσε όχι και τόσο ικανοποιητικές προβλέψεις για το 2022, ενώ προειδοποίησε για "κόψιμο" των υπηρεσιών στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων το Facebook και το Instagram σε περίπτωση που δεν αναθεωρηθεί η συμφωνία για τις διατλαντικές διαβιβάσεις δεδομένων.

Πολύ καλύτερη η πορεία της Amazon που έκλεισε με άνοδο 1,4%, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε την Παρασκευή.