Credit Suisse: Αποκλείουν στήριξη οι Σαουδάραβες – Κατάρρευση 20% για τη μετοχή

15/03/2023, 18:33
Credit Suisse: Αποκλείουν στήριξη οι Σαουδάραβες – Κατάρρευση 20% για τη μετοχή

«Πήραμε ήδη το φάρμακο, δεν υπάρχει σύγκριση με τη Silicon Valley Bank», τόνισε ο πρόεδρος της Credit Suisse

Καταρρέει η μετοχή της Credit Suisse, καθώς οι Σαουδάραβες μεγαλομέτοχοι της ελβετικής τράπεζας απέκλεισαν νέα στήριξη, την ώρα που ο πρόεδρος της τράπεζας απέκλεισε κρατική βοήθεια.

H μετοχή της τράπεζας καταγράφει νέα «βουτιά» 20%.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Bloomberg, ο Alex Lehmann δήλωσε ότι η κρατική βοήθεια «δεν είναι θέμα» για την τράπεζα που προσπαθεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πελατών, επενδυτών και ρυθμιστικών αρχών μετά από μια σειρά σφαλμάτων.«Έχουμε ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, έναν ισχυρό ισολογισμό», δήλωσε ο Lehmann σε συνέδριο του χρηματοοικονομικού τομέα στη Σαουδική Αραβία.

Δεν στηρίζουν ο Σαουδάραβες

Η Saudi National Bank, ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse, δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην ελβετική τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

“Δεν μπορούμε γιατί θα ξεπερνούσαμε το 10%. Είναι ένα ρυθμιστικό ζήτημα”, δήλωσε την Τετάρτη στο Reuters ο πρόεδρος της Saudi National Bank Ammar Al Khudairy.

Καμία σύγκριση με την Sillicon Valley Bank

Ο πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας τόνισε επίσης ότι δεν θα είναι σωστό να συγκρίνουμε τα τρέχοντα προβλήματα της Credit Suisse με την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank, καθώς οι τράπεζες έχουν διαφορετικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Πήραμε ήδη το φάρμακο», τόνισε, προσθέτοντας ότι η τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη βρίσκεται σε καλό στάδιο σε ότι αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της.