«Στο κόκκινο» οι αγορές της Ασίας με το βλέμμα στις Big Tech – Το Χονγκ Κονγκ -2%

25/04/2023, 12:06
«Στο κόκκινο» οι αγορές της Ασίας με το βλέμμα στις Big Tech – Το Χονγκ Κονγκ -2%

Οι traders φοβούνται ότι το ράλι στις τεχνολογικές μπορεί να φτάσει στο τέλος του

Με ισχυρές απώλειες διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι απώλειες στις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές μεταδόθηκαν στις περιφερειακές αγορές εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση των κερδών.

Ο KOSPI της Ν. Κορέας ήταν μεταξύ των ασιατικών χρηματιστηρίων με τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας, σημειώνοντας πτώση 1,6%, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία της Νότιας Κορέας μόλις και μετά βίας απέφυγε την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2023, σημειώνει το Investing.com.

Άλλα τεχνολογικά βαριά χρηματιστήρια κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 2%, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν έχασε 1,2%, ακολουθώντας τις ολονύκτιες απώλειες στη Wall Street, ιδίως του Nasdaq Composite.

Απώλειες στις τεχνολογικές μετοχές

Οι επενδυτές πούλησαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας τη Δευτέρα εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τα κέρδη τους, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα. Οι Microsoft, Amazon.com, Alphabet και Meta Platforms, πρόκειται να ανακοινώσουν τα κέρδη πρώτου τριμήνου αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ενώ οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο μέχρι στιγμής φέτος, οι traders φοβούνται ότι το ράλι μπορεί να φτάσει στο τέλος του, ειδικά καθώς τα κέρδη αρχίζουν να αντανακλούν τις αυξανόμενες επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων και της σύσφιξης των οικονομικών συνθηκών.

Αυτή η αδυναμία μεταφέρθηκε στα ασιατικά χρηματιστήρια, δεδομένου ότι οι περισσότερες περιφερειακές μετοχές τεχνολογίας είτε εξαρτώνται από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας είτε παρακολουθούν στενά τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.

Οι περιφερειακές αγορές επλήγησαν επίσης από την αβεβαιότητα σχετικά με μια σειρά από επικείμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, κυρίως της Fed, η οποία πρόκειται να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.