Σουηδία-Covid-19: 89 νεκροί σε 24 ώρες και προειδοποίηση για τρίτο κύμα

04/02/2021, 18:37
Σουηδία-Covid-19: 89 νεκροί  σε 24 ώρες και προειδοποίηση για τρίτο κύμα

Με τις  υγειονομικές αρχές της χώρας να προειδοποιούν για ένα τρίτο κύμα του νέου  κορωνοϊού, η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα 89 θανάτους από τη νόσο και 3.758 νέες μολύνσεις, για το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται  πλέον στους 12.028 από την αρχή της πανδημίας.

Με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να προειδοποιούν για ένα τρίτο κύμα του νέου κορωνοϊού, η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα 89 θανάτους από τη νόσο και 3.758 νέες μολύνσεις, για το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον στους 12.028 από την αρχή της πανδημίας.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι πολύ υψηλότερο από τους γείτονές της, αλλά μικρότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επέβαλαν λοκντάουν, σε αντίθεση με τη Στοκχόλμη, που επέλεξε μια ηπιότερη προσέγγιση.

Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με το νέο στέλεχος, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, αυξήθηκε και οι υγειονομικές αρχές λένε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

«Ο κίνδυνος για ένα τρίτο κύμα είναι υψηλός. Φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη να παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί, που εφαρμόζουμε, για να μειώσουμε τη διασπορά της μόλυνσης» δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.

Σήμερα, η κυβέρνηση παρέτεινε την απαγόρευση στην πώληση αλκοόλ μετά τις 8 το βράδυ και έδωσε εντολή στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να εργάζονται από το σπίτι έως τις 31 Μαΐου.