Β. Κορέα: Εμφανίστηκε δίπλα στον Κιμ η «εξαφανισμένη» σύζυγός του

17/02/2021, 12:42
Β.  Κορέα: Εμφανίστηκε δίπλα στον Κιμ η «εξαφανισμένη» σύζυγός του

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο έκανε η σύζυγος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, βάζοντας τέλος σε μια απουσία που είχε αποδοθεί στον κορωνοϊό και από άλλους σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, η Ρι Σολ Γιου, η οποία φέρεται να είναι περίπου 30 ετών, συνόδευσε τον σύζυγό της σε συναυλία με την ευκαιρία της επετείου γέννησης του πατέρα και προκατόχου του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Η επέτειος της γέννησης του δεύτερου της δυναστείας των Κιμ είναι γνωστή ως η «ημέρα του άστρου που λάμπει» και πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αργίες του βορειοκορεατικού ημερολογίου.

Η επίσημη εφημερίδα Rodong Sinmun δημοσίευσε φωτογραφίες του ζεύγους να χαμογελά και να χειροκροτεί τους καλλιτέχνες του Θεάτρου Μανσουντάε στην Πιονγκγιάνγκ, χωρίς μάλιστα κανένας από τους θεατές να φοράει μάσκα.

Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της στην αρχή της περυσινής χρονιάς για να προστατευθεί από την πανδημία που εμφανίσθηκε στη γειτονική Κίνα. Ο Κιμ έχει υποστηρίξει πως η χώρα του δεν έχει πληγεί από τον κορωνοϊό, κάτι για το οποίο οι ξένοι εμπειρογνώμονες αμφιβάλλουν.