Κουρτς: Να τεθούν ομοιόμορφοι κανονισμοί ελέγχου στα ευρωπαϊκά σύνορα

26/02/2021, 15:23
Κουρτς: Να τεθούν ομοιόμορφοι κανονισμοί ελέγχου στα ευρωπαϊκά σύνορα

Υπέρ των ομοιόμορφων κανονισμών ελέγχου στα ευρωπαϊκά σύνορα για να εμποδιστεί η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού τάσσεται ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα εκπονήσει σύντομα ένα ομοιόμορφο σχέδιο στα σύνορά της. Υπάρχουν και στην Γερμανία επίσης διαφορετικοί αυστηροί κανονισμοί στα σύνορά της για την αντιμετώπιση της διάδοσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Είναι λογικό να δημιουργεί κανείς ένα δίχτυ ασφαλείας με διαγνωστικά τεστ, μάσκες και άλλους τρόπους σε καιρούς πανδημίας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι λογικό να λαμβάνονται μέτρα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική αγορά της Ευρώπης, δεν είναι λογικό άνθρωποι να μην μπορούν πλέον να εργαστούν και να διαλύονται οικογένειες», τόνισε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Μονάχου «Muenchner Merkur».

Επίσης, σχετικά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος είχε ζητήσει το κλείσιμο των συνόρων με το αυστριακό κρατίδιο του Τιρόλου μετά την εξάπλωση μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού, ο Σ. Κουρτς τόνισε ότι «όλοι οι πολιτικοί βρίσκονται μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Θα ήταν καλό να έχουμε κανονισμούς που προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια -όλοι το θέλουμε αυτό-αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να μη δημιουργείται περιττή γραφειοκρατία και να προκαλείται έλλειψη κατανόησης μεταξύ των πολιτών».