Γαλλία: Εμβολιασμοί και σε μεγάλα αθλητικά κέντρα

23/03/2021, 13:41
Γαλλία: Εμβολιασμοί και σε μεγάλα αθλητικά κέντρα

Μεγάλα αθλητικά κέντρα και στάδια, μεταξύ αυτών και το Stade de France στο Παρίσι μετατρέπονται  σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια των γαλλικών αρχών να  μειώσουν τον χρόνο αναμονής για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,35 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου 10 εκατομμύρια και 30 εκατομμύρια πολίτες ως την αρχή του καλοκαιριού. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 67 εκατομμύρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, το Παρίσι θα μειώσει το όριο της ηλικίας από την οποία θα μπορεί κάποιος να εμβολιάζεται σε 70 έτη από 75.

«Από το Σάββατο θα επιταχύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού», είπε ο Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Βαλενσιέν της βόρειας Γαλλίας.

«Πρώτα θα ξεκινήσουμε με όλους όσοι είναι άνω των 75 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και θα αναζητήσουμε και την αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα και επίσης θα διαθέσουμε ραντεβού για εμβολιασμούς σε όσους είναι άνω των 70», πρόσθεσε.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου 35 εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί και να λειτουργούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειώσει τον κίνδυνο για τους πολίτες που σχετίζεται με την επίσκεψη σε μικρότερα κέντρα υγείας για τον εμβολιασμό τους.