ΗΠΑ: Η αναστολή χρήσης του εμβολίου της Johnson και Johnson δεν θα έχει σοβαρές συνέπειες

13/04/2021, 18:08
ΗΠΑ: Η αναστολή χρήσης του εμβολίου της Johnson και Johnson δεν θα έχει σοβαρές συνέπειες

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά την ομαλή πορεία των εμβολιασμών στις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο Λευκός Οίκος, παρά την απόφαση των υγειονομικών αρχών αρχών να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Ειδικότερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν περιμένει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού να επηρεαστεί σημαντικά μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών να αναστείλουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τη διάρκεια που θα εξετάζουν έξι περιστατικά εκδήλωσης θρομβώσεων.

"Αυτή η ανακοίνωση δεν θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο σχέδιο των εμβολιασμών", ανέφερε ο Jeff Zients, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την υλοποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης της COVID-19.

Όπως εξήγησε ο Zients, μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο σκεύασμα αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αναστολής της χρήσης του ελήφθη "για προληπτικούς λόγους". Οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετές δόσεις των εμβολίων των εταιρειών Pfizer και Moderna για να καλύψουν 300 εκατομμύρια Αμερικανούς, πρόσθεσε.