Η Βουλγαρία επενδύει στην κατασκευή της συνοριακής διάβασης "Klepalo"

04/05/2021, 09:32
Η Βουλγαρία επενδύει στην κατασκευή της συνοριακής διάβασης

«Η Βουλγαρία σκοπεύει να επενδύσει 9 εκατ. ευρώ στην κατασκευή της συνοριακής διάβασης "Klepalo" μεταξύ Strumjani και Berovo, το οποίο αποτελεί στρατηγικό έργο για τη Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία.

Θα βελτιώσει τη σύνδεση μεταξύ των δυο χωρών, θα διευκολύνει το εμπόριο και θα ενθαρρύνει τον τουρισμό», δήλωσε η Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας κα. Denica Nikolova για τη Bulgaria On Air.

Το έργο προβλέπει κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων δρόμων προς τη συνοριακή διάβαση.

Η κα Nikolova τόνισε ότι σε μια 17ετή συνεργασία στον τομέα της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας, έχουν υλοποιηθεί από κοινού 230 έργα, εκ των οποίων τα 60 εντάσσονται στα προενταξιακά προγράμματα της ΕΕ, ενώ τα υπόλοιπα 170 έχουν υλοποιηθεί σε δύο περιόδους προγραμματισμού από το 2007 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη κα Nikolova, τα επόμενα χρόνια το πρόγραμμα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του οικονομικού δυναμικού, στη στήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις, καθώς και σε μέτρα που αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Η Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι κατά την περίοδο μέχρι το 2027, η Βουλγαρία σχεδιάζει να επενδύσει 50% περισσότερα κονδύλια στην ανάπτυξη παραμεθόριων περιοχών με τη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας.

"Η βουλγαρική Κυβέρνηση έχει καταβάλει προσπάθειες για να αυξήσει τον προϋπολογισμό για τη στήριξη των εδαφών που είναι σημαντικά για εμάς", δήλωσε η κα Nikolova.