Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει τα πλήγματα στην λωρίδα της Γάζας

11/05/2021, 17:34
Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει τα πλήγματα στην λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ θα εντείνει σε συχνότητα και ισχύ τα πλήγματά του στην ελεγχόμενη από την ισλαμιστική Χαμάς παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά το πλήγμα με ρουκέτα στο νότιο Ισραήλ που κόστισε τη ζωή σε δύο γυναίκες.

"Μετά την εξέταση της κατάστασης, αποφασίστηκε ότι τόσο η δύναμη όσο και η συχνότητα των πληγμάτων θα αυξηθεί", σημείωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε δήλωσή του η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

"Δύο γυναίκες είναι νεκρές. Η μία ήταν 65 ετών, η άλλη 40 ετών. Δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους", δήλωσε εκπρόσωπος του Magen David Adom, του αντίστοιχου Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ, αποδίδοντας τους θανάτους αυτούς στον καταιγισμό ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο γυναίκες δεν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο της πόλης όταν έχασαν τη ζωή τους.

Από το βράδυ της Δευτέρας τα ένοπλα ισλαμικά κινήματα Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν πολλαπλασιάσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον φερόμενων θέσεων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες.