Ισραήλ: Ξαναρχίζουν οι πτήσεις ξένων εταιρειών προς Τελ Αβίβ

21/05/2021, 18:58
Ισραήλ: Ξαναρχίζουν οι πτήσεις ξένων εταιρειών προς Τελ Αβίβ

Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται σήμερα να επαναλάβουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ, ώρες αφότου επιτεύχθηκε εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μετά τις βιαιότερες συγκρούσεις των τελευταίων ετών.

Μολονότι η ισραηλινή εταιρεία El Al Israel Airlines συνέχισε τις πτήσεις της, πολλοί άλλοι αερομεταφορείς, όπως η British Airways, διέκοψαν την αεροπορική σύνδεση από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Άλλες πτήσεις άλλαξαν τελικό προορισμό και εκτράπηκαν στο αεροδρόμιο Ραμόν, κοντά στο Εϊλάτ.

Η Delta Airlines, που διέκοψε τις πτήσεις της από τη Νέα Υόρκη για το Τελ Αβίβ στις 12 Μαΐου, ανέφερε ότι σκοπεύει να τις ξαναρχίσει απόψε. "Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια και θα προσαρμόσουμε τα δρομολόγιά μας αναλόγως", ανέφερε ένας εκπρόσωπος.

Οι εταιρείες Lufthansa, Austrian Airlines και SWISS σκοπεύουν να ξαναρχίσουν τις πτήσεις την Κυριακή. Η Lufthansa τις είχε διακόψει στις 13 Μαΐου, λόγω των συγκρούσεων.

Ο τουρισμός είναι μια σημαντική πηγή εσόδων τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Παλαιστινιακή Αρχή, μολονότι το Ισραήλ ελέγχει την πρόσβαση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ