Νέα έκρηξη στην Καμπούλ

29/08/2021, 20:49
Νέα έκρηξη στην Καμπούλ

Νέα έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. H έκρηξη σημειώθηκε και πάλι κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ λίγες μόλις ημέρες μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που σκότωσαν σχεδόν 200 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτικών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών στην αφγανική τηλεόραση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτή, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά και 4 τραυματίστηκαν.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, έκαναν λόγο για στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά του αφγανικού παραρτήματος του ISIS.

Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την περασμένη Πέμπτη.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση είχε στόχο «βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS» ο οποίος θεωρήθηκε ότι κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Καμπούλ για να επιτεθεί, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες εκκένωσης. Η απειλή εκτιμάται ότι εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, τον οποίο επικαλείται το Sputnik, το χτύπημα είχε στόχο βομβιστή αυτοκτονίας που κινούνταν με όχημα κατευθυνόμενος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ όπου και θα χτυπούσε.