Τουρκία: Σώθηκαν όλοι από την κατάρρευση κτιρίου στη Μαλάτια

10/11/2021, 09:39
Τουρκία: Σώθηκαν όλοι από την κατάρρευση κτιρίου στη Μαλάτια

Συνολικά 21 άνθρωποι σώθηκαν από εμπορικό κτίριο που κατέρρευσε εχθές στην πόλη Μαλάτια, της Ανατολικής Τουρκίας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της κατάρρευσης. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε στο Twitter ότι δεν υπάρχει κανένα θύμα ενώ ο Υφυπουργός Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί είχε δηλώσει νωρίτερα ότι 13 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα σωστικά συνεργεία ενώ ακόμη 8 μπόρεσαν και βγήκαν μόνοι τους.

Οι πέντε από τους ανθρώπους που διασώθηκαν συνέχιζαν να νοσηλεύονται τη νύχτα της Τρίτης χωρίς πάντως να θεωρείται ότι κινδυνεύει η ζωή τους, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Μαλάτιας, ο Άιντιν Μπαρούς.

Ο κ. Μπαρούς είχε πει χθες βράδυ ότι οι δύο από τους διασωθέντες εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κατέγραψε την εντυπωσιακή σκηνή της κατάρρευσης του κτιρίου λίγο πριν από τις 17:00 (τοπική ώρα· 16:00 ώρα Ελλάδας) στον πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της πόλης.

Στο βίντεο φαίνεται το 2οροφο κτίριο να καταρρέει ξαφνικά μέσα σε σύννεφο σκόνης ενώ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπροστά στο κτίριο απομακρύνεται με τον οδηγό του να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα για να ξεφύγει.