Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν Μέρκελ και Σόλτς

02/12/2021, 21:01
Γερμανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν Μέρκελ και Σόλτς

Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός κατά του κορωναϊού από τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά την συνάντησή της με τον Όλαφ Σολτς, μελλοντικό καγγελάριο του οποίου ο επίσημης διορισμός από την γερμανική βουλή θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου.

Η πρότασή της θα εξεταστεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και αν πάρει το πράσινο φως θα δοθεί προς ψήφιση τον Ιανουάριο στη βουλή.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων προκειμένου να υπάρξει ομοσπονδιακός σχεδιασμός δράσης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση η Μέρκελ, η η Γερμανία θα επιβάλλει επιπλέον περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο στις κοινωνικές επαφές για τους μη εμβολιασμένους, που μπαίνουν σε ιδιότυπο καθεστώς lockdown.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα αποκλείονται από την πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις, εκτός από τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία, καθώς το Βερολίνο προσπαθεί και επιθυμεί να αποφύγει την επιστροφή σε ένα ευρύτερο lockdown.

Παράλληλα, οι ντίσκο και τα κλαμπ θα πρέπει να κλείσουν, εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο αριθμό, είπε η απερχόμενη καγκελάριος Μέρκελ, που προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή».

Οι ομοσπονδιακοί και τοπικοί ηγέτες συμφώνησαν στα ακόλουθα μέτρα:

* Περιορισμοί επικοινωνίας για μη εμβολιασμένα άτομα
* Η είσοδος σε καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία και κινηματογραφικές αίθουσες θα περιοριστεί μόνο σε εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν αναρρώσει.
* Πρόσθετες εξετάσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί

Η Γερμανία έχει σημειώσει αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορωναϊού – με τους επιστήμονες και τους ειδικούς στον τομέα της υγείας να επικρίνουν την κυβέρνηση ότι έλαβε δράση πολύ αργά

Έως και 6.000 άτομα θα μπορούσαν να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας μέχρι τα Χριστούγεννα, προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ενωσης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας DIVI.

  • Κάτι λιγότερο από το 69% του πληθυσμού της Γερμανίας είναι πλήρως εμβολιασμένο – ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.

Οι λοιμωξιολόγοι λένε ότι μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στην αντοχή στα εμβόλια και τον σκεπτικισμό σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας.