Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό της Ουκρανία

15/04/2022, 15:49
Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό της Ουκρανία

Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να μην εξοπλίζει την Ουκρανία σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post

Απειλές κατά των ΗΠΑ εκτοξεύει η Ρωσία, με τη Μόσχα να προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια”, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αποκάλυψε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας άρχισαν το περασμένο φθινόπωρο να συλλέγουν «ανησυχητικές και λεπτομερείς» πληροφορίες για το σχέδιο μιας «νέας μεγάλης εισβολής» στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος «ταλαντευόταν» εξαιτίας της φιλοδοξίας και της ανασφάλειας που ένιωθε.

Απειλές και κατά Φινλανδίας – Σουηδίας

Νωρίτερα, νέα προειδοποίηση προς της Σουηδία και τη Φινλανδία απηύθυνε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Tυχόν ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν θα ενισχύσει την ασφάλειά τους, αλλά θα τις τοποθετήσει και στην «πρώτη γραμμή». Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν είναι ικανή να ενισχύσει την εθνική τους ασφάλεια. Αυτομάτως θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του ΝΑΤΟ», ανέφερε η Ζαχάροβα.