Έλον Μασκ: Δυσκολεύεται να συγκεντρώσει χρήματα για την εξαγορά του twitter

20/04/2022, 10:05
Έλον Μασκ: Δυσκολεύεται να συγκεντρώσει χρήματα για την εξαγορά του twitter

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Μασκ προσπαθεί να χρηματοδοτήσει την προσφορά των 43 δισ. δολαρίων που έχει κάνει για την εξαγορά του Twitter

Μπορεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 270 δισ. δολάρια, παρόλα αυτά ο Έλον Μασκ μάλλον δυσκολεύεται να βρει τρόπο να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο CEO των Tesla και SpaceX προσπαθεί να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει την προσφορά των 43 δισ. δολαρίων που έχει κάνει για την εξαγορά του Twitter, σε μια περίπλοκη συμφωνία που προβλέπει άντληση χρέους, καθώς και τεράστια «ένεση» μετοχικού κεφαλαίου από συνεπενδυτές.

Όπως ανέφεραν πηγές της New York Post, ο Έλον Μασκ φαίνεται ότι αντιμετωπίζει εμπόδια στη συγκέντρωση των χρημάτων.

Εκτός από τις αμφιβολίες για το αν όντως το Twitter αξίζει τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή που πρόσφερε ο Έλον Μασκ την Πέμπτη (14.4.2022), πηγές της αμερικανικής εφημερίδας ανέφεραν ότι κάποιοι επενδυτές αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, καθώς και την τάση του να εμπλέκεται σε διαμάχες.

Σύμφωνα πάντα με τη New York Post και τις πηγές της, ο Έλον Μασκ είναι διατεθειμένος να επενδύσει 10-15 δισ. δολάρια από την τσέπη του για την εξαγορά του Twitter, το οποίο σκοπεύει να βγάλει εκτός χρηματιστηρίου.

Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το μερίδιο 9,1% -αξίας περίπου 3,4 δισ. δολαρίων- που έχει τώρα ο Έλον Μασκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, ο ίδιος εμφανίζεται διατεθειμένος αν χρειαστεί να προχωρήσει και σε δανεισμό έναντι του μεριδίου αυτού, μια κίνηση που όπως ανέφεραν οι πηγές θα μπορούσε να συγκεντρώσει πολλά επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη New York Post, ο Έλον Μασκ έχει έρθει σε επαφή με τη Morgan Stanley για την άντληση 10 δισ. δολαρίων, ενώ περίπου 20 δισ. δολάρια αναμένεται να προέλθουν από άλλους επενδυτές.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στο μυστηριώδες tweet που έκανε ο Έλον Μασκ γράφοντας μόνο «Love me tender», με το οποίο λέγεται ότι υπονοούσε την προσέγγισή του για την εξαγορά του Twitter.