Η Βρετανία αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ: Δείτε live το τελετουργικό για την κηδεία της

19/09/2022, 13:02
Η Βρετανία αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ: Δείτε live το τελετουργικό για την κηδεία της

Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και αξιωματούχοι από όλον τον κόσμο, θα πουν το «ύστατο χαίρε» μετά από 10 ημέρες θρήνου, στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελετή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Όλα είναι πλέον έτοιμα για την έναρξη της τελετής στη 1 το μεσημέρι, όταν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και αξιωματούχοι από όλον τον κόσμο θα πουν το «ύστατο χαίρε» μετά από 10 ημέρες θρήνου στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησαν να χτυπούν οι καμπάνες στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Συνολικά θα χτυπήσουν 96 φορές όσα και τα χρόνια ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Εβδομήντα χρόνια μετά την τελευταία κηδεία μονάρχη (η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1952), η Βρετανία αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ σε μια τελετή η οποία φέρει το «αποτύπωμά» της, όπως φαίνεται στο επίσημο πρόγραμμα της τελετής στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την έναρξή της.

Τελευταίες ετοιμασίες και έλεγχοι πριν την έναρξη της κηδείας:

Στην εξόδιο ακολουθία στην οποία θα δώσουν το «παρών» 2.000 καλεσμένοι, από την οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι αρχηγούς κρατών αλλά και τα δισέγγονά της, ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ, θα ακουστούν ύμνοι και προσευχές που είχε διαλέξει η 96χρονη μονάρχης με αρκετές αναφορές και στην παιδική της ηλικία.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Λεπτό προς λεπτό το «ύστατο χαίρε»:

Χιλιάδες άτομα έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Λονδίνου από τους οποίους θα περάσει η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ:

Το πρώτο από τα 96 συμβολικά χτυπήματα της καμπάνας στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ: