Η φαρσοκωμωδία – κοροϊδία των κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία!

Η φαρσοκωμωδία – κοροϊδία των κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία!

Tι αποτέλεσμα είχαν μέχρι σήμερα, τα διάφορα εμπάργκο; Και σταμάτησε η Δύση όλες τις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα;

Σε ποιον ακριβώς αριθμό αποφάσεων για κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ προς τη Ρωσία βρισκόμαστε;

Και τι αποτέλεσμα είχαν μέχρι σήμερα, τα διάφορα εμπάργκο; Και σταμάτησε η Δύση όλες τις εμπορικές συναλλαγές με τη Μόσχα;

Δεν εννοώ, βέβαια, ούτε το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρουν πλοία ελληνικών εφοπλιστικών συμφερόντων, ούτε το ρωσικό LNG, ούτε το ρωσικό σιτάρι, που μεταφορτώνονται – όλα – καταμεσής του Αιγαίου ή νότια της Κρήτης ή στο Ιόνιο πέλαγος. Αυτά, τα έχουμε πει εδώ και μήνες…

Εννοώ άλλα εμπορεύματα και προϊόντα της Ρωσίας, για τα οποία δεν γίνεται καν λόγος, από κανέναν επίσημο είτε της Ε.Ε. είτε των ΗΠΑ, αλλά οι συναλλαγές επί αυτών των προϊόντων γίνονται κανονικά, δεν σταμάτησαν ποτέ (!) , καθώς όλη η Δύση τα έχει άμεσα ανάγκη, οπότε “κρείττον του λαλείν, το σιγάν”.

Πρόκειται για τις εισαγωγές ακατέργαστου αλουμινίου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποτελεί και σήμερα τον μεγαλύτερο εισαγωγέα από τη Ρωσία, αλλά και τις εισαγωγές νικελίου και από την Ε.Ε. και από τις ΗΠΑ, οι οποίες στο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου εισήγαγαν το 70% ειδικά του νικελίου από τη Μόσχα.

Δεν έχουν, άδικο, λοιπόν, όσοι κατηγορούν τις ΗΠΑ για υποκρισία και για αποφάσεις που πλήττουν περισσότερο τους άλλους, αλλά και όσοι κατηγορούν τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών (κυρίως την Ούρσουλα και τον Μπορέλ) για αλλοπρόσαλλες και υπαγορευμένες υπερατλαντικά αποφάσεις, που πρωτίστως βλάπτουν την ευρωπαϊκή οικονομία και τα εκατομμύρια των πολιτών της.