Βρετανία: Ποιες θέσεις έχουν «κλειδώσει» στη κυβέρνηση Σούνακ

25/10/2022, 20:31
Βρετανία: Ποιες θέσεις έχουν «κλειδώσει» στη κυβέρνηση Σούνακ

Ο Ντόμινικ Ράαμπ αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης - Παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας

Ο Ντόμινικ Ράαμπ αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ, θέσεις τις οποίες κατείχε και στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας του Μπόρις Τζόνσον.

Ο 48χρονος στενός σύμμαχος του Σούνακ ήταν υπουργός Εξωτερικών (2019-21) και στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, ήταν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, την άνοιξη του 2020, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ασθένησε με Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Σούνακ, ο Τζέιμς Κλέβερλι θα παραμείνει υπουργός Εξωτερικών, ο Μπεν Γουάλας διατηρεί το υπουργείο Άμυνας ενώ ο βουλευτής Σάιμον Χαρτ θα αναλάβει συντονιστής της κομματικής πειθαρχίας (chief whip).

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο Τζέρεμι Χαντ θα παραμείνει επίσης υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter, είπε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να αποκαταστήσει «τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», παραδεχόμενος ότι δεν είναι εύκολο το έργο της.

«Θα είναι δύσκολα. Αλλά η προστασία των ευάλωτων –και της δουλειάς των ανθρώπων, των δανείων και των λογαριασμών– θα είναι στο μπροστινό μέρος του μυαλού μας ενώ θα εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα, την εμπιστοσύνη και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», ανέφερε.