Βρετανία: Αύξηση ανεργίας 3,6% για το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο

15/11/2022, 15:20
Βρετανία: Αύξηση ανεργίας 3,6% για το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο

Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού είναι η απόλυτη προτεραιότητα του αρμόδιου υπουργείου.

Το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε μικρή άνοδο στο 3,6% για το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, από 3,5% τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι αμοιβές αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό εκτός της πανδημίας, αλλά συνεχίζουν να υστερούν σε σχέση με το κόστος ζωής.

Οι μισθοί στη Βρετανία μειώθηκαν κατά 2,7% το έτος έως τον Σεπτέμβριο. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ύφεση από τότε που άρχισαν τα ρεκόρ, καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται εν μέρει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, ο καγκελάριος θα παρουσιάσει τα σχέδια της κυβέρνησης που θα καλύψουν το κενό στην οικονομία και σύμφωνα με αυτά αναμένονται δραστικές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων. Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία, ο Τζέρεμι Χαντ είπε ότι η ανεργία παραμένει κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, αλλά πρόσθεσε ότι «τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο οι άνθρωποι δεν πάνε όσο μακριά θα έπρεπε».

«Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου και αυτό καθοδηγεί τις δύσκολες αποφάσεις για τους φόρους και τις δαπάνες που θα λάβουμε την Πέμπτη» είπε ο ίδιος.