Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε, εντός μίας ώρας, τους S-400 οπουδήποτε

23/11/2022, 21:51
Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε, εντός μίας ώρας, τους S-400 οπουδήποτε

Προκλητικός, για μια ακόμα φορά, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας 

Ο Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε προκλητικός για μια ακόμα φορά όσον αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΗΠΑ και την Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διεμήνυσε στην Ουάσιγκτον ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των S-400 λέγοντας ότι θα μείνουν στην Τουρκία και μάλιστα είπε σε απειλητικό τόνο ότι εντός μιας ώρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε.

Ο Ακάρ δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τους S-400 οπουδήποτε, διεμήνυε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του μπορεί να τους ενεργοποιήσει «εντός μιας ώρας».

Επίσης ο Ακάρ είπε πως «αν δεν πάρουμε τα F-16, έχουμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας».

«Εμείς αυτή την περίοδο προσπαθούμε να πάρουμε τα F-16, όμως φυσικά έχουμε κι άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Μας λένε πού είναι οι S-400. Τα συστήματα S-400 είναι στη θέση τους και είναι έτοιμα προς χρήση. Υπάρχει χρονικό διάστημα μεταφοράς των S-400. Aπό τη στιγμή αυτή και μετά στο σημείο που θα μεταφερθεί εντός μιας ώρας είναι έτοιμο, ο κατασκευαστής λέει μισή ώρα, αλλά εγώ ας πω μια ώρα. Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε περίπτωση που προκύψει κάπου απειλή, κι όταν αποφασίσουμε που πρέπει να ενεργοποιηθεί η αντιαεροπορική μας άμυνα θα το μεταφέρουμε και αυτό το σύστημα θα το χρησιμοποιήσουμε».

Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του Ακάρ αποτελούν και απειλή απέναντι στην Ελλάδα.

Ο αρχιστράτηγος ε.α. Αρμαγάν Κουλόγλου μιλώντας στο Haber Turk είπε: «Τους S-400 δεν τους πήραμε μόνο για τις απειλές που προέρχονται από τη Συρία. Διότι εδώ μιλάμε για πυραυλικό σύστημα, το οποίο μεταφέρεται και γίνεται έτοιμο για χρήση μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Διότι η απειλή δεν προέρχεται μόνο από εκεί αλλά προέρχεται και από τη Δύση μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε και στην περιοχή του Αιγαίου ήδη υπάρχουν τέτοια σχέδια».

Την ίδια ώρα ο Ακάρ επαναφέρει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί Λαυρίου, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατισμό: «Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες, κάνει γενοκτονίες “ταυτότητας” και στηρίζει τρομοκράτες στο Λαύριο».

Είπε ο Ακάρ: «H Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία για επεκτατισμό εφευρίσκοντας μια έννοια που ονομάζεται «Νεο-Οθωμανική», παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα επεκτάθηκε 3 φορές σε 7 στάδια επιδιώκοντας τη «Μεγάλη Ιδέα» από την ημέρα που ιδρύθηκε και ήρθε ακριβώς κάτω από τη μύτη της Τουρκίας. Αγνοεί την “τουρκική” ύπαρξη, προσπαθεί να εκφοβίσει τους “Τούρκους” με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, κάνει σχεδόν συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας, συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και βοηθάει και υποστηρίζει τρομοκράτες, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου.

Η Ελλάδα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα γυρίζοντας ταινίες και στήνοντας τα λεγόμενα μνημεία της γενοκτονίας. Ωστόσο, οι πραγματικές θηριωδίες και η γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στην εξέγερση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Τριπολιτσά και στην προσπάθειά της να εισβάλει στην Ανατολία μεταξύ 1919-1922. Aυτή είναι η αλήθεια και την ξέρουν όλοι. Από αυτή την άποψη, αν η Ελλάδα αναζητά γενοκτονία, θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη».