Οι εταιρείες κρυπτογράφησης είναι οι φετινές “μεγάλες απούσες” από το Νταβός

21/01/2023, 18:19
Οι εταιρείες κρυπτογράφησης είναι οι φετινές “μεγάλες απούσες” από το Νταβός

Η βιομηχανία κρυπτογράφησης είναι λίγο πιο συγκρατημένη στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει τα μετρητά και πολλές εταιρείες που εντοπίστηκαν πέρυσι δεν παρευρίσκονται στο φετινό φόρουμ.

Τα τελευταία χρόνια στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο αριθμός των συμμετεχόντων από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί.

Αλλά μετά από την εξάλειψη σχεδόν 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, η βιομηχανία κρυπτογράφησης είναι λίγο πιο συγκρατημένη στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύει τα μετρητά και πολλές εταιρείες που εντοπίστηκαν πέρυσι δεν παρευρίσκονται στο φετινό φόρουμ.

Το 2022 απο τα πιο αποτυχημένα έτη για την αγορά κρυπτογράφησης

Το 2022 χαρακτηρίστηκε από αποτυχημένα έτη για την αγορά κρυπτογράφησης, ζητήματα ρευστότητας και χρεοκοπίες, που ολοκληρώθηκαν από την κατάρρευση του μεγάλου χρηματιστηρίου FTX.

Όταν πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον περασμένο Μάιο, το bitcoin κυμαινόταν γύρω στα $30.000, αφού είχε ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών το Νοέμβριο του 2021. Ακολούθησε μεγαλύτερος πόνος με το bitcoin να πέφτει στα 15.480 $.

Το Promenade είναι ο κεντρικός δρόμος στο Νταβός όπου εταιρείες και κυβερνήσεις αναλαμβάνουν καταστήματα και καφέ για όλη την εβδομάδα.

Πέρυσι, εταιρείες κρυπτογράφησης από όλα τα κοινωνικά στρώματα είχαν πάρει θέση στον κεντρικό δρόμο του Νταβός. Αλλά από τότε που η αγορά κατρακύλησε, υπάρχουν πολύ λιγότερες εταιρείες κρυπτογράφησης με εντυπωσιακές προσόψεις καταστημάτων στο Νταβός.

Ένα κατάστημα που πουλά μη ανταλλάξιμα μάρκες ή NFT έχει εξαφανιστεί. Οι τιμές των NFT, που είναι ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, έπεσαν επίσης πέρυσι.

Αυτό που απομένει είναι εταιρείες που επέζησαν της “bear market” και που επιδιώκουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι η περίοδος της κερδοσκοπίας πλησιάζει στο τέλος της και κάθε εταιρεία που βλέπετε να εμφανίζεται… εστιάζει πραγματικά σε περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου», δήλωσε η αντιπρόεδρος πολιτικής και ρυθμιστικής στρατηγικής της Circle – της εταιρεία πίσω από το USDC stablecoin.

Σημειώνεται ότι το stablecoin είναι ένας τύπος ψηφιακού νομίσματος που υποτίθεται ότι είναι συνδεδεμένο ένα προς ένα με ένα fiat currency- νομικά αποδεκτό νόμισμα.

Το USDC είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Η Circle λέει ότι υποστηρίζεται από πραγματικές περιουσίες, όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, έτσι ώστε ένα USDC να μπορεί να εξαργυρωθεί για $1.