Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στην Ουκρανία

29/03/2023, 16:17
Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στην Ουκρανία

Για όσους κατοίκους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, λόγω της ρωσικής εισβολής.

Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στη δυτική και κεντρική Ουκρανία, προκειμένου να βρουν κατάλυμα όσοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε το Λονδίνο, το οποίο δεσμεύθηκε, επίσης, να παράσχει χρηματοδότηση ύψους 12.3 εκατ. δολαρίων.

Περισσότεροι από 118.000 Ουκρανοί έχουν φιλοξενηθεί από βρετανικές οικογένειες στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η βρετανική κυβέρνηση μετά τη ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου 2022, ωστόσο, ορισμένοι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες στην προσπάθεια να βρουν μόνιμη στέγαση.

Η βρετανική κυβέρνηση ενημέρωσε ότι τα χωριά στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και το Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους, ένα μικρό μέρος των εκατομμυρίων εκτοπισμένων που έχουν μετεγκασταθεί σε άλλα μέρη της Ουκρανίας ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

«Αυτή η νέα σύμπραξη Ηνωμένου Βασιλείου – Πολωνίας θα βοηθήσει να δοθεί φως, θέρμανση και σπίτια σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι.