Ερντογάν: Προεκλογικό «δώρο» – Ανακοίνωσε δωρεάν φυσικό αέριο για έναν χρόνο

21/04/2023, 19:19
Ερντογάν: Προεκλογικό «δώρο» – Ανακοίνωσε δωρεάν φυσικό αέριο για έναν χρόνο

Τα δίνει όλα ο Τούρκος πρόεδρος λίγο πριν τις εκλογές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παίζει τα τελευταία του χαρτιά για να κερδίσει τις εκλογές.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε δωρεάν φυσικό αέριο για όλους για έναν μήνα, και δωρεάν φυσικό αέριο για μαγείρεμα και ζέσταμα νερού (25 κυβικά μέτρα ανά μήνα) για έναν χρόνο.

«Ανακοινώνω το πρώτο χαρμόσυνο νέο. Για ένα ολόκληρο έτος θα δώσουμε δωρεάν το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι πολίτες μας για μαγείρεμα και τη χρήση ζεστού νερού. Ναι, θα διαγραφεί το ποσό που αντιστοιχεί σε 25 κ.μ. κάθε μήνα που αντιστοιχεί στη χρήση σε κουζίνα και σε χρήση ζεστού νερού.

Ανακοινώνω το δεύτερο νέο. Για ένα μήνα σε όλες τις κατοικίες της Τουρκίας δεν θα πάρουμε κανένα τίμημα για τη χρήση του φυσικού αερίου», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Λίγη ώρα νωρίτερα, μέσα σε φαντασμαγορική γιορτή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα λέγοντας:

«Ξεκινάει να ρέει το αέριο της Μαύρης Θάλασσας ξεκινάει. Από εδώ και πέρα ο λαός μας θα χρησιμοποιεί το δικό του αέριο. Στο όνομα του Αλλάχ, του Παντελεήμων, του Πολυεύσπλαχνου. Το βλέπετε έτσι; Δείτε τις οθόνες. Παρακαλώ να αυξήσουμε λίγο τη ροή. Το αέριο μας σε λίγο θα δούμε πιο όμορφα. Έτσι μπράβο, έτσι. Με το καλό με το καλό για τα 85 εκατομμύρια συμπολιτών μας. Ο Θεός μας αξίωσε να ζήσουμε αυτή την ημέρα. Ο λαός μου να έχει αφθονία και μπερεκέτι».

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, ρεπορτάζ τουρκικών καναλιών καναλιών παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα της Τουρκίας, αυτή που οι άνθρωποι κάθονται με υπομονή στις ουρές για να αγοράσουν λίγο φθηνό κρέας και κατηγορούν την κυβέρνηση του Ερντογάν ότι τους έκλεψε την ευτυχία. Και όλα αυτά, δίπλα από τον τουρικό οργανισμό αποστολής στο διάστημα.