First Republic Bank: Περικόπηκαν 1.000 θέσεις εργασίας από την JP Morgan

26/05/2023, 19:14
First Republic Bank: Περικόπηκαν 1.000 θέσεις εργασίας από την JP Morgan

Στις αρχές Μαΐου η JPMorgan δήλωσε ότι θα πληρώσει $10,6 δισ. για να αναλάβει την First Republic Bank σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των ρυθμιστικών αρχών.

Ο γίγαντας της Wall Street, JP Morgan Chase, περικόπτει θέσεις εργασίας στην χρεοκοπημένη τράπεζα των ΗΠΑ, First Republic Bank, μετά την απόκτησή της αυτόν τον μήνα.

Περίπου 1.000 εργαζόμενοι, ή το 15%, του εργατικού δυναμικού της First Republic θα περικοπούν, αναφέρει δημοσίευμα του BBC. Επίσης αυτή την εβδομάδα, η First Citizens, η οποία αγόρασε τη μονάδα στις ΗΠΑ ενός άλλου προβληματικού ομίλου, ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας. Νωρίτερα εφέτος, τα προβλήματα στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ προκάλεσαν φόβους για μια πιο διαδεδομένη κρίση.

Η JP Morgan επιβεβαίωσε ότι περικόπτει τις θέσεις που κατείχαν οι εργαζόμενοι στην τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, αλλά δεν έδωσε στοιχεία για τις απώλειες θέσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα λάβουν αμοιβή και παροχές για 60 ημέρες, μαζί με ένα πακέτο που περιλαμβάνει εφάπαξ καταβολή και άλλα επιδόματα.

Η JP Morgan είπε επίσης ότι τους βοηθούσε να βρουν νέα εργασία εντός ή εκτός της εταιρείας.

«Από την εξαγορά της First Republic την 1η Μαΐου, ήμασταν ξεκάθαροι με τους υπαλλήλους και τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να τους ενημερώσουμε για το καθεστώς απασχόλησής τους εντός 30 ημερών», δήλωσε εκπρόσωπος της JP Morgan σε σχεετική ανακοίνωση. «Αναγνωρίζουμε ότι βρίσκονται υπό άγχος και αβεβαιότητα από τον Μάρτιο και ελπίζουμε ότι η σημερινή μέρα θα φέρει σαφήνεια και κλείσιμο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αξία άνω των $20 δισ.

Η First Republic, η οποία ήταν γνωστή για τη μεγάλη επιχείρηση στεγαστικών δανείων της και σταθερή από πλούσιους πελάτες, ήταν ο 14ος μεγαλύτερος δανειστής στις ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου έτους. Η αξία της ξεπέρασε τα 20 δισ. δολάρια στις αρχές Απριλίου. Ωστόσο, βρέθηκε υπό πίεση μετά την κατάρρευση αρκετών τραπεζών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) που εστιάζει στην τεχνολογία, πυροδότησε φόβους για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Αργότερα τον Απρίλιο, η First Republic είπε ότι είχε χάσει περίπου $100 δισ. σε καταθέσεις καθώς οι πελάτες κινήθηκαν για να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η JPMorgan δήλωσε ότι θα πληρώσει $10,6 δισ. για να αναλάβει την First Republic σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των ρυθμιστικών αρχών.