Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

17/05/2018, 12:05
stocks
Επιφυλακτικές είναι και σήμερα οι κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ιταλικές μετοχές να ανακτούν μέρος των απωλειών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1%, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρεισήμισι μηνών καθώς ενισχύθηκαν οι ενεργειακές και μεταλλευτικές εταιρίες.

Ο ιταλικός γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 0,5% καθώς οι αγορές αναμένουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ δύο αντισυστημικών κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σημειώνει το Reuters.

Χθες, οι ιταλικές μετοχές σημείωσαν απώλειες πάνω από 2% ύστερα από τη διαρροή ενός αρχικού προγράμματος για πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας που αποκάλυψε σχέδια για αίτημα περί διαγραφής χρέους 250 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κέρδη σημείωνε και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, χωρίς να επηρεάζεται από την άνοδο που κατέγραψε η λίρα ύστερα από δημοσίευμα αργά χθες ότι η Βρετανία θα δηλώσει στις Βρυξέλλες πως είναι έτοιμη να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ πέραν του 2021. Πηγή στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διέψευσε σήμερα το δημοσίευμα.

Άλμα σχεδόν 40%, σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, σημείωσε η μετοχή του διαδικτυακού σούπερ μάρκετ Ocado.