ΗΠΑ: Συνάντηση Τζο Μπάϊντεν με κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες για το πακέτο τόνωσης

09/02/2021, 20:44
ΗΠΑ: Συνάντηση Τζο Μπάϊντεν με κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες για το πακέτο τόνωσης

Συνάντηση με ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας καθώς και με εκπροσώπους της κυβέρνησης αναμένεται να έχει σήμερα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν για το θέμα του σχεδίου δημοσιονομικής τόνωσης.

Το πακέτο αυτό, το οποίο ο Μπάιντεν έχει εισηγηθεί στο Κονγκρέσο προς έγκριση εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων και προορίζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπάιντεν και την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είναι ο Τζέιμι Ντίμον της JPMorgan, ο Νταγκ ΜακΜίλον της Walmart, η Σόνια Σίνγκαλ της Gap, ο Μάρβιν Έλισον της Lowe και ο Τομ Ντόνοχιου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με την "ατζέντα" των συζητήσεων, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι θα συζητηθεί η "κρίσιμη ανάγκη" για το τεράστιο σχέδιο ανακούφισης του Μπάιντεν που επί του παρόντος βρίσκεται υπό συζήτηση στο Κογκρέσο.

Ωστόσο, τα κορυφαία στελέχη των αμερικανικής επιχειρηματικής "ελίτ" πιθανότατα θα πιέσουν τον Λευκό Οίκο για τη αύξηση των εμβολιασμών των εργαζομένων, καθώς και για τη σημασία ενός νέου γύρου επιδοτήσεων προς τους Αμερικανούς αλλά και το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 15 δολάρια που προωθεί ο πρόεδρος και πόσο αυτή θα επηρεάζει το μισθολογικό κόστος.