Apple: Ξεπέρασε ακόμα και τη Samsung στις πωλήσεις smartphones στο δ΄τρίμηνο του 2020

22/02/2021, 20:05
Apple: Ξεπέρασε ακόμα και τη Samsung στις πωλήσεις smartphones στο δ΄τρίμηνο του 2020

Σε μια χρονιά όπου η αγορά smartphones συρρικνώθηκε κατά 5,4%, διεθνώς, η Apple κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3,3%, σε σχέση με το 2019. 

Ηδη, οι αποστολές smartphones που έκανε προς όλες τις χώρες στο δ΄τρίμηνο του 2020 ήταν περισσότερες από οποιασδήποτε άλλης εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της Samsung.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς Gartner, η Apple πούλησε σχεδόν 80 εκατομμύρια συσκευές το συγκεκρμένο τρίμηνο, ξεπερνώντας όλους τους άλλους κατασκευαστές smartphone. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η Apple βρίσκεται στην κορυφή από το 2016, σύμφωνα με την έκθεση της Gartner που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.

Η ισχυρή περίοδος πωλήσεων κατά τη διάρκεια των εορτών αλλά και τα στοιχεία της Gartner υποδηλώνουν ότι η νέα γενιά συσκευών iPhone 12 της Apple, με δυνατότητα υποστήριξης δικτύου 5G και νέο εξωτερικό σχεδιασμό, είναι επιτυχημένη στην συγκεκριμένη αγορά. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι η Apple έχει τα λιγότερα προβλήματα από την πανδημία του COVID 19 σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην αγορά smartphones.

Σημειώνεται ότι η Apple δεν αναφέρει πωλήσεις συσκευών αλλά την συνολική αξία , η οποία στο δ΄τρίμηνο του 2020 έφθασε τα 65,6 δισ. δολάρια. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Όλως επισημαίνει η Gartnet, h αγορά smartphone μειώθηκε 5,4% το 2020 λόγω της πανδημίας. Πάντως και η Samsung αν και δεν κατάφερε ότι και η Apple, πούλησε περισσότερες συσκευές το δ' τρίμηνο του 2020 έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στην Huawei, της οποίας οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 24,1% το 2020, αν και ήταν ακόμα η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone σε όγκο. Η Huawei, όμως, αγωνίζεται ακόμα κατά των γνωστών κυρώσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες εμπόδισαν σημαντικά τις πωλήσεις των συσκευών της. Η Samsung δεν αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση, αλλά είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν 14,6% το 2020, σύμφωνα με την Gartner.