Lael Brainard: Παρακολουθώ με προσοχή τις κινήσεις στα ομόλογα

02/03/2021, 21:57
Lael Brainard: Παρακολουθώ με προσοχή τις κινήσεις στα ομόλογα

Η αυξημένη μεταβλητότητα  που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην αγορά των ομολόγων έχει τραβήξει την προσοχή της Federal Reserve, δήλωσε σήμερα η Lael Brainard, κορυφαία αμερικανίδα οικονομολόγος και μέλος  του Δ.Σ. της Fed. 

"Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά", ανέφερε η Brainard στο περιθώριο ομιλίας της, σύμφωνα με το Bloomberg. "Κάποιες από τις κινήσεις αυτές την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και η ταχύτητα των κινήσεων αυτών, τράβηξαν την προσοχή μου. Θα με ανησυχούσε αν έβλεπα κάποιες ανώμαλες συνθήκες ή κάποια επίμονη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την πρόοδο προς τους στόχους μας", πρόσθεσε.

"Η αύξηση των εμβολιασμών μαζί με την εφαρμογή των αναμενόμενων δημοσιονομικών μέτρων και η διευκολυντική νομισματική πολιτική δείχνουν ένα ισχυρό outlook για το 2021", ανέφερε η Brainard. Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι παραμένουν "σημαντικές" αβεβαιότητες.

"Σήμερα, η οικονομία παραμένει μακριά από τους στόχους μας όσον αφορά την απασχόληση και τον πληθωρισμό και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος", ανέφερε, επαναλαμβάνοντας με τη σειρά της το καθησυχαστικό μήνυμα που έχουν περάσει και άλλα στελέχη της Fed ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα βιαστεί να αλλάξει την πολιτική της.