Deutsche Bank: «Έκρηξη» 475% για τα κέρδη γ’ τριμήνου, στα 1,115 δισ. ευρώ

26/10/2022, 11:06
Deutsche Bank: «Έκρηξη» 475% για τα κέρδη γ’ τριμήνου, στα 1,115 δισ. ευρώ

Το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για την Deutsche Bank, ένα σημαντικό σερί μετά από χρόνια ζημιών

«Έκρηξη» 475% σημείωσαν τα κέρδη του τρίτου τριμήνου για την Deutsche Bank, καθώς τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν χάρη στην έκρηξη των συναλλαγών και παρά την ύφεση στις συναλλαγές.

Ήταν το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, ένα σημαντικό σερί μετά από χρόνια ζημιών και έρχεται καθώς η γερμανική και η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζουν σημαντικές αντιξοότητες, σημειώνει το Reuters.

Η τράπεζα προειδοποίησε για ένα “όλο και πιο δύσκολο” περιβάλλον και για “εντεινόμενες” πιέσεις κόστους.

Κρίσιμο στοίχημα για την Deutsche Bank το 2023

Η φετινή χρονιά είναι σημαντική για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κρίστιαν Σούινγκ στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί σε μια δαπανηρή αναμόρφωση της τράπεζας που ξεκίνησε το 2019.

Τα αποτελέσματα έρχονται εν μέσω μιας εβδομάδας της ανακοίνωσης κερδών από μεγάλες τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις ότι η επικείμενη ύφεση θα πλήξει τις επιχειρήσεις.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν σε 1,115 δισ. ευρώ (1,11 δισ. δολάρια) το τρίμηνο, από 194 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα και είναι καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη περίπου 835 εκατ. ευρώ

«Βελτιώσαμε σημαντικά την κερδοφόρα δύναμη της Deutsche Bank και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας για το 2022», δήλωσε ο Σούινγκ.

Παράλληλα, θα προειδοποιήσει τους αναλυτές σε τηλεφωνική κλήση αργότερα την Τετάρτη ότι “συνεχίζουμε να λειτουργούμε σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον”, σύμφωνα με το κείμενο των δηλώσεών του. Η τράπεζα έθεσε στην άκρη 350 εκατ. ευρώ σε προβλέψεις για ζημιές σε δάνεια, σημαντικά αυξημένες από τα 117 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.