Lufthansa: Λειτουργικά κέρδη €1,1 δισ. για το γ’ τρίμηνο 2022

29/10/2022, 16:43
Lufthansa: Λειτουργικά κέρδη €1,1 δισ. για το γ’ τρίμηνο 2022

Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να έχει αποπληρώσει την κρατική βοήθεια των θυγατρικών Austrian Airlines και Brussels Airlines ως το τέλος του έτους.

Λειτουργικά κέρδη ύψους €1,1 δισ. ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο αεροπορικός όμιλος Lufthansa επιστρέφοντας πλέον και επίσημα στην κερδοφορία.

Η γερμανική εταιρεία αναμένεται, μάλιστα, να έχει αποπληρώσει την κρατική βοήθεια των θυγατρικών Austrian Airlines και Brussels Airlines ως το τέλος του έτους. Πιο συγκεκριμένα, η Lufthansa παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA €1,1 δισ. το εξεταζόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου από απεργίες ύψους περίπου €70 εκατ. Την ίδια περίοδο πέρυσι τα λειτουργικά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα €251 εκατ. Το λειτουργικό περιθώριο ανήλθε σε 11,2% (2021: 4,8%). Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σημαντικά το γ’ τρίμηνο στα €809 εκατ. από ζημιές €72 εκατ. πέρυσι.

Αισιοδοξία για την εορταστική περίοδο

Η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την επιβατική κίνηση τον χειμώνα, ιδίως κατά την περίοδο αιχμής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Η θέληση των επιβατών για ταξίδια και συνεπώς η ζήτηση για αεροπορικά εισιτήρια συνεχίζεται αμείωτη. Ο όμιλος έχει αφήσει οικονομικά πίσω του την πανδημία και είναι αισιόδοξος για το μέλλον», τόνισε ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ και ανέφερε ότι η εταιρία αναμένει για το δ’ τρίμηνο του έτους επιβατική κίνηση σε ποσοστό 80% της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το καλοκαίρι το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθερότητας (WSF), το οποίο διέσωσε την αεροπορική εταιρεία από την κατάρρευση στη διάρκεια της πανδημίας με ένα πακέτο οικονομικής διάσωσης ύψους €9 δισ. μείωσε σταδιακά τις μετοχές του έχοντας ως στόχο την ολική απεμπλοκή του από τον Οκτώβριο του 2023.