Goldman Sachs: Απολύει 4.000 εργαζόμενους από τον Ιανουάριο

31/12/2022, 11:12
Goldman Sachs: Απολύει 4.000 εργαζόμενους από τον Ιανουάριο

Δυσάρεστα μαντάτα επεφύλασσε στους εργαζόμενους της Goldman Sachs ο CEO της τράπεζας Ντέιβιντ Σόλομον στο παραδοσιακό μήνυμα που απευθύνει στο προσωπικό στο τέλος του έτους.

Δυσάρεστα μαντάτα επεφύλασσε στους εργαζόμενους της Goldman Sachs ο CEO της τράπεζας Ντέιβιντ Σόλομον στο παραδοσιακό μήνυμα που απευθύνει στο προσωπικό στο τέλος του έτους, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο επικεφαλής της τράπεζας κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι προετοιμασμένοι για απολύσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου.

Το μήνυμα Σόλομον

Για την ακρίβεια είπε στο μήνυμά του: «Διεξάγουμε προσεκτική επανεκτίμηση και ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών που επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα. Η ηγετική μας ομάδα εστιάζει στην προετοιμασία της εταιρείας για να αντιμετωπίσει αυτές τις αντίξοες συνθήκες».

Ο Σόλομον πρόσθεσε στο μήνυμά του: «Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση».

Εκτός το 8% του προσωπικού

Η είδηση «κουμπώνει» με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες ήθελαν την Goldman Sachs να σχεδιάζει 4.000 απολύσεις εργαζομένων με «χαμηλές επιδόσεις», ήτοι το 8% του εργατικού δυναμικού της, για να μειώσει το κόστος εν μέσω πτώσης εσόδων και κερδών.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν κάθε τμήμα στην τράπεζα και θα γίνουν γύρω στον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που συνήθως διανέμονται τα μπόνους.

Οι απολύσεις θα μειώσουν το προσωπικό της τράπεζας για πρώτη φορά από το 2019, καθώς η συνήθης ετήσια μείωση κατά 2%-5% σταμάτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι μαζικές απολύσεις έρχονται στη συνέχεια μιας ταραχώδους χρονιάς για την επενδυτική τράπεζα, η οποία έχει δει την τιμή της μετοχής της να βυθίζεται κατά περισσότερο από 15% από τον Δεκέμβριο του 2021.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν η Goldman Sachs μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 4.000 υπαλλήλους, θα εξακολουθεί να έχει περισσότερους υπαλλήλους από ό, τι το 2021, καθώς μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Σόλομον το 2018, όταν η τράπεζα είχε 36.000 εργαζόμενους, πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες προσλήψεις, με αποτέλεσμα σήμερα το προσωπικό της να ανέρχεται σε περισσότερους από 49.000 εργαζόμενους.

Ας σημειωθεί ότι η Morgan Stanley και η Citigroup προχώρησαν, επίσης σε απολύσεις, πρόσφατα, και οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες μειώνουν κατ’ ελάχιστον 1%-5% το προσωπικό τους λίγο πριν την περίοδο που καταβάλλεται το ετήσιο μπόνους, αυξάνοντας το διαθέσιμο ποσό για τους υπόλοιπους.