Saudi National Bank: Αδικαιολόγητος ο πανικός για την Credit Suisse

16/03/2023, 10:41
Saudi National Bank: Αδικαιολόγητος ο πανικός για την Credit Suisse

«Αδικαιολόγητη» η αναταραχή στις αγορές για την Credit Suisse, σύμφωνα με την Saudi National Bank

«Αδικαιολόγητη» χαρακτηρίζει την αναταραχή στις αγορές για την Credit Suisse, ο μεγαλύτερος μέτοχος της ελβετικής τράπεζας, Saudi National Bank.

“Αν δείτε πώς κλονίστηκε ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έψαχναν απλώς για δικαιολογίες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Saudi National Bank Ammar Al Khudairy στην εκπομπή Hadley Gamble του CNBC την Πέμπτη.

«Πρόκειται για έναν μικρό πανικό. Πιστεύω ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητος, είτε πρόκειται για την Credit Suisse είτε για ολόκληρη την αγορά», δήλωσε στο CNBC.

Τα σχόλιά του έρχονται λίγες ώρες αφότου η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει “αποφασιστική δράση” για να δανειστεί έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα (53,68 δισ. δολάρια) από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας. Οι μετοχές της τράπεζας κατέρρευσαν ην Τετάρτη μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η σαουδαραβική τράπεζα δήλωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Credit Suisse.

«Καμία σχέση με το 2008 η κρίση στην Silicon Valley Bank»

Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιπτώσεις από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν διαφορετικές από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, λέγοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την προστασία των καταθετών περιόρισαν περαιτέρω φόβους μετάδοσης.

“Είχαμε μια χρεοκοπία την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση, καμία σχέση με αυτό που είδαμε το 2008. Αυτό είναι μόνο ένα μεμονωμένο περιστατικό, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποκόψει κάθε πιθανότητα διάχυσης”, ανέφερε ο πρόεδρος της Saudi National Bank.