Deutsche Bank: Κέρδη για 11ο διαδοχικό τρίμηνο

27/04/2023, 22:46
Deutsche Bank: Κέρδη για 11ο διαδοχικό τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν σε 1,158 δισ. ευρώ

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των κερδών της κατά 9% στο πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε η Deutsche Bank, καθώς τα έσοδα από τα υψηλότερα επιτόκια αντιστάθμισαν την πτώση των εσόδων της επενδυτικής τράπεζας, και επισήμανε περικοπές θέσεων εργασίας καθώς επιδιώκει περαιτέρω μείωση του κόστους.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν σε 1,158 δισ. ευρώ (1,28 δισ. δολάρια). Αυτό συγκρινόμενο με κέρδη 1,060 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν καλύτερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση των κερδών σε περίπου 977 εκατ. ευρώ, μεταδίδει το Reuters.

Τα αποτελέσματα σηματοδότησαν το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, αποτελώντας το μεγαλύτερο σερί κερδών σε κερδοφορία εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

“Δουλέψαμε σκληρά για να επιτύχουμε αυτή τη σταθερότητα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Σούινγκ στους εργαζόμενους σε σημείωμα.

Ανέφερε πτώση 19% στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική, η οποία ήταν χειρότερη από τις προσδοκίες. Αντίθετα, τα έσοδα της εταιρικής τράπεζας και των τμημάτων λιανικής ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Απολύσεις

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει απροσδιόριστος αριθμός περικοπών θέσεων εργασίας σε προσωπικό που δεν εξυπηρετεί πελάτες, ως ένα από τα διάφορα μέτρα για περαιτέρω μείωση του κόστους τα επόμενα χρόνια. Είπε ότι θα αρχίσει να μειώνει το “ανώτερο προσωπικό που δεν αντιμετωπίζει πελάτες” κατά 5% κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Η Deutsche δημιούργησε τα κέρδη της κατά τη διάρκεια μιας ανησυχητικής περιόδου για την παγκόσμια οικονομία, ένα τρίμηνο κατά το οποίο διασώθηκαν τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού – στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελβετία. Η αναταραχή προκάλεσε πανικό στους επενδυτές και απόσυρση καταθέσεων από τους πελάτες, και τα επακόλουθα συνεχίζονται.

Στον απόηχο αυτών των διασώσεων, η Deutsche Bank υπέστη πτώση της τιμής της μετοχής της κατά 15% μέσα σε μία μόνο ημέρα, καθώς εξαπλώθηκαν οι φόβοι για μετάδοση, τρομάζοντας τις παγκόσμιες αγορές και προκαλώντας σπάνια υποστήριξη από τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας”, δήλωσε.

Οι μετοχές έχουν έκτοτε σταθεροποιηθεί, αν και οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 5% το πρώτο τρίμηνο από το τέλος του περασμένου έτους.