BlackRock: Έκρηξη κερδών στο β’ τρίμηνο – Στα 9,4 ΤΡΙΣ (!) τα υπό διαχείριση assets

15/07/2023, 22:10
BlackRock: Έκρηξη κερδών στο β’ τρίμηνο – Στα 9,4 ΤΡΙΣ (!) τα υπό διαχείριση assets

Ανακοίνωσε κέρδη 1,4 δισ. δολ. ή 9,28 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο

Έκρηξη 25% στα προσαρμοσμένα κέρδη του δεύτερου τριμήνου 2023 ανακοίνωσε η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, επωφελούμενη από την εισροή χρημάτων από τους επενδυτές στα διάφορα αμοιβαία κεφάλαια της αγοράς.

Σύμφωνα με το Reuters, σε προσαρμοσμένη βάση, η BlackRock ανακοίνωσε κέρδη 1,4 δισ. δολ. ή 9,28 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι 1,1 δισ. δολαρίων ή 7,36 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν κέρδη 8,50 δολαρίων ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Στα 9,4 τρισ. δολ. τα υπό διαχείριση assets της BlackRock

Η BlackRock έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο με 9,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM), έναντι 8,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και υψηλότερα από τα 9,1 τρισεκατομμύρια δολάρια του πρώτου τριμήνου φέτος.

Οι αγορές προσπαθούν να αναζωογονηθούν ξανά μετά το πλήγμα που δέχθηκαν το πρώτο τρίμηνο, το οποίο προκλήθηκε από τις απίστευτες καταρρεύσεις τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες που προκάλεσαν φόβους για τη ρευστότητα.

Τα έσοδα της BlackRock μειώθηκαν κατά 1,4% σε 4,4 δισ. δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της επίδρασης των κινήσεων της αγοράς κατά τους τελευταίους 12 μήνες.