Θολό το τοπίο για τις γαλλικές φρεγάτες

24/04/2018, 10:24
kouvelis

Θολό είναι το τοπίο σχετικά με τη μίσθωση των φρεγατών από τη Γαλλία, καθώς σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ενοικίασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γαλλία θα δώσει στην Ελλάδα δύο φραγάτες με leasing, ωστόσο προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται η συμφωνία.

Συνεδρίασε χθες το ΚΥΣΕΑ

Συνεδρίασε χθες, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), ωστόσο στη συνεδρίαση δεν έγινε καμία αναφορά για τις γαλλικές φρεγάτες.

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ συζήτησε διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και αποφάσισε την ενεργοποίηση υποπρογράμματος για την υποστήριξη των αεροσκαφών C-27.

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Κριτική από τη ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των δύο γαλλικών φρεγατών εξαπολύει η ΝΔ.

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η λυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο.

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.