Μητσοτάκης: "Ηταν προτεραιότητά σας η εξυπηρέτηση του δολοφόνου;"

03/08/2018, 13:21
koyfontinas

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την μεταγωγή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές πράξεις, Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Ο κ. Μητσοτάκης, μ' ένα πολύ σκληρό "τιτίβισμά του στο Twitter αναρωτήθηκε για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης έγραψε το εξής: "Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;"

Με απόφαση της επιτροπής

Νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αγροτικές φυλακές ως γνωστόν αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες ή κτηνοτροφικές εργασίες. Αυτό το γεγονός σημαίνει πως κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τα πράγματα σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Κουφοντίνα.

Ήδη ο καταδικασμένος τρομοκράτης το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει, ενώ ο ίδιος υπέβαλε αίτηση η οποία και έγινε δεκτή.

Σε σχέση με το καθεστώς των αδειών, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγροτικές φυλακές δεν διαφέρουν από τις κλειστές φυλακές.