ΠΣΕΟ: οι αλλαγές στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών ενισχύουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά

01/02/2021, 16:43
ΠΣΕΟ: οι αλλαγές στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών ενισχύουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αντιδρά στις αλλαγές των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών που προανήγγειλε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

«Τελικά μετά από κυοφορία 18 μηνών, το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε τους άξονες ενός νομοθετήματος, το οποίο ελάχιστα αγγίζει την Οδική Ασφάλεια και την σύγχρονη κινητικότητα. Ενισχύει την σύγχυση την διαπλοκή και την διαφθορά. Προσπαθεί να διασκεδάσει την ίδια απαράλαχτη και απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά με δευτερεύουσες - σωστές κατά τ΄ άλλα - διατάξεις, οι οποίες έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από χθες» σημείωνει με καυστικότητα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης σε ανακοίνωσή του για τις επερχόμενες αλλαγές στη διενέργεια των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών.

Με την κατάρτιση του Μητρώου Εξετάσεων δεν διευκρινίζεται αν το συγκεκριμένο σώμα, θα έχει εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές καταβολές, σημείωνει ο Σύλλογος.

«Αναγάγει την εισαγωγή κάμερας κατά την εξέταση, σε μεγίστη υπηρεσία ελέγχου της διαφάνειας και αποτροπή των συναλλαγών, χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες στην χρησιμοποίησής της» σημειώνουν οι εκπαιδευτές τονίζοντας πως όπως δεν συμμετέχουν στις Θεωρητικές Εξετάσεις, έτσι δεν θέλουν να συμμετέχουν και στις Πρακτικές επισημαίνοντας πως ο ρόλος τους είναι αποκλειστικά η Εκπαίδευση.

Κατάρτιση μητρώου εποπτών για τον έλεγχο των εξετάσεων με την συμβολή και της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Προβλέπει σύστημα αξιολόγησης της διαδικασίας των πρακτικών εξετάσεων και του έργου των εξεταστών, όπως επίσης και την επιμόρφωση αυτών, από τμήμα προφανώς του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το οποίο δεν υπάρχει» τονίζουν.

«Για την εκπαίδευση όμως, τα σύγχρονα πρότυπα και τις προτεραιότητες που έχει ανάγκη η Κοινωνία της Κυκλοφορίας, για τα οποία έχουμε πολλά να προτείνουμε, ούτε λόγος!»

ΠΣΕΟ: Αν πραγματικά η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, θέλει να αλλάξει την εικόνα της Οδικής Ασφάλεια στην χώρας μας, πρέπει να επενδύσει στην Κυκλοφοριακή Αγωγή και τους Εκπαιδευτές Οδήγησης.

«Ο σύλλογός μας είναι έτοιμος «από καιρό» με θέσεις και προτάσεις να συμβάλει σε μια διαφορετική εικόνα της κινητικότητας στην χώρα, ξεκινώντας από το βασικό κύτταρο, την εκπαίδευση» καταλήγουν στην ανακοίνωση.