«Παράνοια» με το take away: Τελικά, θα λειτουργήσει κανονικά

06/02/2021, 15:06
«Παράνοια» με το take away: Τελικά, θα λειτουργήσει κανονικά

Ανατροπή στην ανατροπή για το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Τι ισχύει τελικά

Την κανονική λειτουργία της διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, φούρνους και ζαχαροπλαστεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι απαγορεύεται το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτή, βέβαια, η ανακοίνωσή του δεν ήταν ξεκάθαρο από πότε ισχύει: εάν δηλαδή το take away θα απαγορευόταν από σήμερα, Σάββατο, πρώτη ημέρα που είναι κλειστά τα καταστήματα μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς έπειτα από τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη θρίλερ των λοιμωξιολόγων.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Ανάπτυξης, με διευκρινιστική του ανακοίνωση, ανακοίνωνε ότι η απαγόρευση του take away δεν θα ισχύει από σήμερα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αλλά από αύριο, Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου.

Τελικά λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, πήρε πίσω την απαγόρευση του take away, με νέα του δήλωση

«H Kυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.