Θεσσαλονίκη: Κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ

22/02/2021, 10:45
Θεσσαλονίκη: Κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ

Κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποίησαν το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, από τους συλλόγους Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων και Πολιτικών Επιστημών.

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τη δράση τους για τη μη εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, οργανώνουν την απειθαρχία των φοιτητών και διεκδικούν το άμεσο άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», αναφέρουν.

Απευθύνουν επίσης κάλεσμα για το φοιτητικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο την Πέμπτη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 13.00.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης όπως και εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας που βρίσκονταν ήδη στο κτίριο εκδιώχθηκαν, ενώ τους ζητήθηκε να απομακρύνουν και τα αυτοκίνητα από τον χώρο στάθμευσης του κτιρίου.

Η πρόθεση για κατάληψη είχε γίνει γνωστή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και από χθες το βράδυ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου ενημέρωσε για τον σχεδιασμό τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το πρωί, ο πρύτανης του ΑΠΘ επικοινώνησε ξανά με τον εισαγγελέα και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα γεγονότα από το πρωί και για την παρεμπόδιση των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.