Σταματάει την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας- Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

14/03/2021, 14:17
Σταματάει την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας- Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

Σοβαρή παραμένει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας, η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νωρίτερα προανήγγειλε με δήλωσή του μέση της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ ότι σταματάει την πολυήμερη απεργίας πείνας. 

Σοβαρή παραμένει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας, η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νωρίτερα προανήγγειλε με δήλωσή του μέση της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ ότι σταματάει την πολυήμερη απεργίας πείνας.

«Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021).

Στη δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα ανέφερε ότι «Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες».

«Ευχαριστώ όλους τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία«, σημείωσε τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. «Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα», όπως είπε.