Διοικητική έρευνα για το τροχαίο έξω από την Βουλή — Ανάρτηση της Ντ. Μπακογιάννη

14/03/2021, 18:32
Διοικητική έρευνα για το τροχαίο έξω από την Βουλή — Ανάρτηση της Ντ. Μπακογιάννη

Διοικητική έρευνα για το τροχαίο που συνέβη την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, ανακοίνωσε ότι διεξάγεται η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής

Διοικητική έρευνα για το τροχαίο που συνέβη την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, ανακοίνωσε ότι διεξάγεται η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα με την τροχαία:

«Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της».

«Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της αστυνομίας -μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο- ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, φαίνεται πως μέχρι στιγμής στον οδηγό δεν έχουν γίνει οι σχετικές εξετάσεις για πιθανή ανίχνευση αλκοόλ ή άλλων ουσιών στον οργανισμό του, κάτι που αποτελεί καθιερωμένη πρακτική όταν υπάρχει τραυματίας ή -πολύ περισσότερο- θάνατος.

Την ίδια ώρα, η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα.

Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη.

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀

Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».