Νίκος Χαρδαλιάς: Με περιορισμούς η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου

31/03/2021, 20:10
Νίκος Χαρδαλιάς: Με περιορισμούς η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου

Με συγκεκριμένα, περιοριστικά μέτρα αρχίζει από τη Δευτέρα η λειτουργία του λιανικού εμπορίου, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται, πιλοτικά, μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς που συμμετείχε, εκτάκτως, σήμερα στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, στο πλαίσιο της εισήγησης που έκανε η κυβέρνηση η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μετά τη σημερινή πολύωρη συνεδρίασή της.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής προχωρά σε αναπροσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την αποφυγή των συναθροίσεων, κάτι που θα γίνει όμως με περιορισμούς και αυστηρή επιτήρηση, προσθέτοντας ότι οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες, με μάσκες, αποφυγή συναθροίσεων και τήρηση αποστάσεων.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα επιτρέπεται το άνοιγμα των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο click away με ραντεβού και click inside πάλι με ραντεβού και την αποστολή άπαξ sms και χρονικό περιορισμό τρίωρης διάρκειας.