Ανοικτά από αύριο τα εμπορικά κέντρα

23/04/2021, 18:36
Ανοικτά από αύριο τα εμπορικά κέντρα

Ανοίγουν, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, τις πόρτες τους  τα εμπορικά κέντρα και τα "εκπτωτικά χωριά".

Σχετική ανακοίνωση έγινε νωρίτερα από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τα μέτρα για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων και των καταστημάτων της εστίασης εξειδίκευσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, στη σχετική ενημέρωση.

Παράλληλα, γνωστοποίησε τη δυνατότητα αγορών εντός καταστήματος (click – inside), κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, και στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης – Κοζάνης, οι οποίες ήταν οι μοναδικές, όπου το λιανεμπόριο λερίτερα ιτουργούσε μέχρι πρότινος μόνο με click away.νε νω

Η «χαλάρωση» των μέτρων θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου.

Έτσι, πλέον σ’ όλη την επικράτεια, η λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών κέντρων, επιτρέπεται με τηλεφωνικό ραντεβού και αποστολή μηνύματος στο 13032, με τις μεθόδους των click inside – click away.

Πέραν του λιανεμπορίου, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο και οι δραστηριότητες των κέντρων αισθητικής.

Εμπορικά Κέντρα - Εκπτωτικά χωριά

  • Για την μετάβαση απαιτείται υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13032 «Μετακίνηση σε εν λειτουργία εμπορικό κατάστημα με όριο τριών (3) ωρών», ή με την συμπλήρωση του εντύπου-βεβαίωσης κίνησης ή με την συμπλήρωση χειρόγραφης βεβαίωσης κίνησης καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.
  • Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13032, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7.00 π.μ. έως 8.30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7.00 π.μ έως 6.00 μ.μ
  • Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) μία φορά την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων: ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ..
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένων take away και delivery) εντός των εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών.