Επιμένει για τέταρτη ημέρα ο καύσωνας

25/06/2021, 10:57
Επιμένει για τέταρτη ημέρα ο καύσωνας

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία και σήμερα, για τέταρτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ είναι πολύ πιθανό οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά να ξεπεράσουν σήμερα τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και στα νησιωτικά τμήματα, με τις μέγιστες να εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 37-38 βαθμούς στο Ανατολικό Αιγαίο και τους 38-39 βαθμούς στο Ιόνιο.

Οι εξασθενημένοι άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν σημαντικά σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Αυξημένες θα διατηρηθούν, επίσης, οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Λόγω των εξασθενημένων ανέμων και της μεγάλης διάρκειας του θερμού κύματος, άνοδο παρουσιάζει και η θερμοκρασία των θαλασσών. Όπως υπολογίστηκε από δορυφορικές μετρήσεις, στο Αιγαίο καταγράφονται -πλέον- θερμοκρασίες της τάξης των 27-28 βαθμών, τιμές κατά τρεις έως τέσσερις βαθμούς υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.