Έρχονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα νοικοκυριά

29/09/2021, 18:40
Έρχονται αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τα νοικοκυριά

Για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και το ζήτημα που έχει προκύψει με την πώληση της ΔΕΗ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν θα προκαλέσoυν σοκ στους καταναλωτές.

Μάλιστα εκτίμησε ότι η αύξηση στο κόστος των καταναλώσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο για ένα μέσο νοικοκυριό με μια μέση κατανάλωση , δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2-3 ευρώ τον μήνα.«Η ελληνική κυβέρνηση μαζί ίσως είναι η πρώτη που έσπευσε να λάβει μέτρα στήριξης για τους καταναλωτες απέναντι στο ράλι των τιμών ενέργειας», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η τιμή του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και ρευματος δεν καθορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση οποιαδήποτε χώρας.

«Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας» προειδοποίησε ο κ.Σκρέκας , υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και τον Δεκεμβριο έχει ανακοινωθεί 20% αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και επιδότηση στον λογαριασμό του ρεύματος. «Εφόσον δούμε ότι αυτές οι συνθήκες συνεχιστούν και μετά τον Δεκέμβριο, εδώ είμαστε για να στηρίξουμε τους Έλληνες», τόνισε.

Αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει αλλά σχεδιάζει. «Έχουν έρθει 3 δισ. ευρώ στην ελληνική αγορά από την πώληση του 49% του μεριδίου της ΔΕΗ . Προχωράμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα φέρει έσοδα 750 εκατ ευρώ στην ΔΕΗ ώστε να γίνει οικονομικός πρωταθλητής και βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληινκής οικονομίας».